*

Sibil Yanev Kirjoitan blogia yhteiskunnallisista asioista Suomessa. Ulkomaalaistaustaisena annan omia näkemyksiä varsinkin kotouttamispolitiikkaan liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakenteellinen korruptio

Terveyden lisäksi työttömyys kauppatavaraa - henkilöstöpalveluyritykset

Uuden Suomen mukaan hallitus on pikavauhtia valmistelemassa lakimuutosta, joka mahdollistaisi yksityisten palvelutuottajien laajemman käytön työvoimapalveluiden tuottajana ensin mahdollistaen kokeilut ja myöhemmin tämä olisi käytössä maakuntahallinnossa. Arvion mukaan tämä voisi avata 400 miljoonan markkinat yksityisille toimijoille.

Työministeri Lindströmin takinkääntö - henkilöstöpalveluyritykset

Työministerimme vaikuttaa tehneen melkoisen takinkäännöksen ehdotettuaan marraskuussa 2013, että henkilöstövuokraustoimintaa ja -lakia pitäisi muuttaa niin, että työ- ja elinkeinotoimistot ottaisivat pätkätöiden välityspalvelun hoitaakseen. Ministerinä toimiessaan hän on sitten tehnyt lukuisia päätöksiä, jotka kasvattavat henkilöstöpalveluyrityksien liiketoimintaa ja se todellakin on kasvanut merkittävästi.

Sipilän luottomies Business Finlandin johtokunnan puheenjohtajaksi

Elektrobitin entinen toimitusjohtaja Pertti Korhonen nimitettiin 1.1.2018 perustetun Business Finlandin johtokunnan puheenjohtajaksi. Elektrobitin toimitusjohtajaksi vuonna 2006 hänet valitsivat edellinen yrityksen hallituksen puheenjohtaja Sipilä sekä hänen luottomiehensä silloinen toimitusjohtaja Juha Hulkko. Sipilä ja Hulkko jatkoivat tuolloin Elektrobitin merkittävimpinä omistajina – Hulkko ja Sipilähän olivat tätä ennen vuorotelleet toistensa esimiehinä ja alaisina.

Rakenteellisen korruption hintalappu - n. 2 500 milj. / vuosi

 

Tänä vuonna tulee 10 vuotta täyteen siitä, kun Kemira GrowHow myytiin norjalaiselle kivennäislannoiteiden markkinajohtajalle Yaralle. Suurin ristiriita ei edes liittynyt ennätyksellisen alhaiseen myyntihintaan (207 miljoona) vaan siihen, että samalla luovuttiin (käytännössä ilmaiseksi) Siilijärven ja Soklin malmivarat (nykyarvo n. 17 miljardia) kokonaan Yaralle.

Elinympäristö ei kestänyt tuulivoimarakentamista

Kimmo Tiilikainen, maatalous- ja ympäristöministeri pyytää mukaan ideoimaan, miten alueita tulevaisuudessa suunnitellaan.

 

"Käynnistämme nyt laajan uudistuksen. Sen tuloksena meillä on ensi vuosikymmenen alussa käytössä kokonaan uusi suunnittelujärjestelmä. Uskon vahvasti, että vain laajan, eri ryhmien osallistumiseen perustuvan vuoropuhelun tuloksena saamme järjestelmästä tasapainoisen. Tavoitteena on pystyä hyödyntämään joustavasti ja tehokkaasti uusia mahdollisuuksia, kestävällä ja elinympäristön laatua edistävällä tavalla."

 

Korruptiossa häviäjinä ovat lapset ja luonto

On suuri rikos varastaa miljoonia (pienemmissä yksiköissä pienempiä summia) mutta suurempi rikos on tuhota kokonaisten maiden ja kansojen nuoriso. Jotkut asiat, kuten välistäveto, ovat selkeitä juttuja ja niistä voi antaa tuomion. Toiset taas ovat abstrakteja kauhistavia asioita, joihin kukaan ei juuri nyt halua puuttua.

OKM:ssä jälleen puliveivaus: Väyrysen apulainen nuorisopolitiikan rahavirkaan

Joulupukki tuli Joonas Könttä -nimiselle nuorelle maisterille tänä vuonna varhain. Joulukuun alussa hänet nimitettiin opetus- ja kulttuuriministeriössä täytettävänä olleeseen pääsihteerin virkaan.

Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston arviointi- ja avustustoimikunnassa oleva virka on merkittävä, koska tehtävässä toimiva henkilö valmistelee kaikkien, myös poliittisten, nuorisojärjestöjen valtionapuasiat.

Suomalaiset eivät suhtaudu korruptioon vakavasti

Tänään vietetään Yhdistyneiden kansakuntien lanseeraamaa kansainvälistä korruption vastaista päivää, jonka vuoksi päätin nostaa suomalaisen korruption tikunnokkaan.

Tämän kaltaisena merkkipäivänä toivon ja odotan medialta todellista paskamyrskyä, jossa nostetaan kissa pöydälle ja välitetään vähät siitä, että se on ruma ja karvainen. Toimittajilla on keskeinen rooli suomalaisten korruptiotapausten paljastamisessa.

Suhmurointi/korruptio antaa tuulivoimaloille rakennuspaikat

Suhmurointi/korruptio mahdollistavat tuulivoiman leviämisen Suomessa edelleen. Vaikka perheitä on joutunut terveyshaittojen takia lähtemään kodistaan evakkoon.. Viranomaiset noteeravat ihmisten hädän käsiä levittelemällä, - kyllähän minä, mutta  kun nuo muut, ja kun hallitus tätä nyt tukee..

 

Rakenteellinen korruptio, epäeettisestä tuomittavaan: korruptio ja hyvä veli –verkostot Suomessa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä