*

Sibil Yanev Kirjoitan blogia yhteiskunnallisista asioista Suomessa. Ulkomaalaistaustaisena annan omia näkemyksiä varsinkin kotouttamispolitiikkaan liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakenteellinen korruptio

Rakenteellisen korruption hintalappu - n. 2 500 milj. / vuosi

 

Tänä vuonna tulee 10 vuotta täyteen siitä, kun Kemira GrowHow myytiin norjalaiselle kivennäislannoiteiden markkinajohtajalle Yaralle. Suurin ristiriita ei edes liittynyt ennätyksellisen alhaiseen myyntihintaan (207 miljoona) vaan siihen, että samalla luovuttiin (käytännössä ilmaiseksi) Siilijärven ja Soklin malmivarat (nykyarvo n. 17 miljardia) kokonaan Yaralle.

Elinympäristö ei kestänyt tuulivoimarakentamista

Kimmo Tiilikainen, maatalous- ja ympäristöministeri pyytää mukaan ideoimaan, miten alueita tulevaisuudessa suunnitellaan.

 

"Käynnistämme nyt laajan uudistuksen. Sen tuloksena meillä on ensi vuosikymmenen alussa käytössä kokonaan uusi suunnittelujärjestelmä. Uskon vahvasti, että vain laajan, eri ryhmien osallistumiseen perustuvan vuoropuhelun tuloksena saamme järjestelmästä tasapainoisen. Tavoitteena on pystyä hyödyntämään joustavasti ja tehokkaasti uusia mahdollisuuksia, kestävällä ja elinympäristön laatua edistävällä tavalla."

 

Korruptiossa häviäjinä ovat lapset ja luonto

On suuri rikos varastaa miljoonia (pienemmissä yksiköissä pienempiä summia) mutta suurempi rikos on tuhota kokonaisten maiden ja kansojen nuoriso. Jotkut asiat, kuten välistäveto, ovat selkeitä juttuja ja niistä voi antaa tuomion. Toiset taas ovat abstrakteja kauhistavia asioita, joihin kukaan ei juuri nyt halua puuttua.

OKM:ssä jälleen puliveivaus: Väyrysen apulainen nuorisopolitiikan rahavirkaan

Joulupukki tuli Joonas Könttä -nimiselle nuorelle maisterille tänä vuonna varhain. Joulukuun alussa hänet nimitettiin opetus- ja kulttuuriministeriössä täytettävänä olleeseen pääsihteerin virkaan.

Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston arviointi- ja avustustoimikunnassa oleva virka on merkittävä, koska tehtävässä toimiva henkilö valmistelee kaikkien, myös poliittisten, nuorisojärjestöjen valtionapuasiat.

Suomalaiset eivät suhtaudu korruptioon vakavasti

Tänään vietetään Yhdistyneiden kansakuntien lanseeraamaa kansainvälistä korruption vastaista päivää, jonka vuoksi päätin nostaa suomalaisen korruption tikunnokkaan.

Tämän kaltaisena merkkipäivänä toivon ja odotan medialta todellista paskamyrskyä, jossa nostetaan kissa pöydälle ja välitetään vähät siitä, että se on ruma ja karvainen. Toimittajilla on keskeinen rooli suomalaisten korruptiotapausten paljastamisessa.

Suhmurointi/korruptio antaa tuulivoimaloille rakennuspaikat

Suhmurointi/korruptio mahdollistavat tuulivoiman leviämisen Suomessa edelleen. Vaikka perheitä on joutunut terveyshaittojen takia lähtemään kodistaan evakkoon.. Viranomaiset noteeravat ihmisten hädän käsiä levittelemällä, - kyllähän minä, mutta  kun nuo muut, ja kun hallitus tätä nyt tukee..

 

Rakenteellinen korruptio, epäeettisestä tuomittavaan: korruptio ja hyvä veli –verkostot Suomessa.

 

Lyhyesti: ilmiantajille irtisanomissuoja, mitali ja patsaspuisto

Historiallista Peltomäen korruptiovyyhtiä aletaan puida oikeudessa – näin raha liikkui syyttäjän mukaan Vantaan rakennushankkeissa (HS 23.8.2016) saa sapen mukavasti kiehumaan näin tiistai-iltana:

"Kaksi virkarikoksiin erikoistunutta rikosoikeuden professoria, Matti Tolvanen ja Pekka Viljanen, pitää moneen suuntaan laajenevaa tapausta paraatiesimerkkinä rakenteellisesta korruptiosta. Sitä vastaan Suomessa ei ole kunnollisia vastakeinoja, Tolvanen sanoo."

Poliitikot kiertävät rahoituksen avoimuuspykäliä liikelahjoilla

Oletko ikinä miettinyt miksi poliitikot kirjoittavat kirjoja?

Lueskelin talousuutisia. Uutinen taisi käsitellä Vapaavuoren tai Kuningas Väyrysen tms. viimeisintä kirjaa. Olin jo aiemmin pohdiskellut, että mikä näissä poliitikkojen kirjoissa mukamas myy. Esimerkiksi paksut paljastuskirjat, joissa on satoja sivuja sähköposteja ovat todella kuivia. Toimittaja vitsaili, että ”enää ei varmaan nähdä poliitikko X:n kirjoja EK:n liikelahjakasassa”. Siis mitä ihmettä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä