Sibil Yanev Kirjoitan blogia yhteiskunnallisista asioista Suomessa. Ulkomaalaistaustaisena annan omia näkemyksiä varsinkin kotouttamispolitiikkaan liittyen.

2007: "Otsikot eivät huuda länsimetron skandaaleista"

 

Olen parhaillaan kirjoittamassa loppuun rakenteelliseen korruptioon liityvää tekstiä ja satuin päättymään tähän hauskaan artikkeliin vuodelta 2007 koskien Länsimetroa.

Siellä tuore Länsimetro Oy:n toimitusjohtajaa myhäilee kuinka 80-luvun metrosotkut "taisivat tehdä nuoreen opiskelijaan vaikutuksen, koska nyt Kokkinen painottaa, että noin viiden vuoden kuluttua uutisten otsikot eivät huuda länsimetron skandaaleista. "

Pitää paikkaansa. 2012 projekti junaili paikallaan ja kaikki oli salaista, joten mistään ei voitu mitään kirjoittakaan. Samaan hengeen :

"Lahjusvaatimusten sijaan Kokkinen vaatii yrityksiltä avoimuutta. 

– Meillä on länsimetrohankkeessa selkeä käsitys, että toiminta on mahdollisimman selkeää ja avointa. Metrokähinöitä vältetään kuin myrkkyä. "

Ja muistakaa toki alkuperäinen budjetti:

"Metron hintalappu kohoaa 500 miljoonaan euroon, josta valtio on luvannut maksaa 30 prosenttia. Kustannuksista noin 70 prosenttia maksaa Espoo ja noin 30 prosenttia Helsinki."

 

---

Muistoja , muistoja...

 

P.S. Toinen teksti on melkein valmis. Postaan sen huomenna.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juuso Hämäläinen

Onhan tämäkin historia tragikoominen. Koska kukaan ei ole jo joutunut häkkiin virkavelvollisuuksien räikeästä laiminlyönnistä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä muistutus julkisten varojen hunajapurkin ympärillä pyörivistä kärpäsistä.

Julkiseen puoleen kytketyt projektit ja hankinnat tuppaavat usein epäonnistumaan. Lopputulos on myöhässä eikä toimi ja kulut eivät mahdu raameihin. Kuka on vastuussa ? Veronmaksaja.

Pekka Iiskonmaki

Ollaan hiljaa ja lapioidaan lisää rahaa.

Toimituksen poiminnat